Ponnytrav är kul!

I söndags var jag på travskolan, då tömkörde vi. Jag fick Iceland, eller Isse som han kallas. Det gick ganska bra. Han var lite större än de andra ponnyerna så det var lite svårare att svänga honom genom slalombanan. Fick sen frågan om jag ville gå upp till silverkursen istället. Såklart ville jag det så nu har jag hoppat över större delen av järnkursen och hela kopparkursen. 
 
Då jag hoppade upp till en annan kurs så var jag där igår också då det är på måndagar silverkursen är. Vi körde då och jag fick köra en shettis vid namn Kelly. Hon är miniliten och starkast i stallet enligt ledarna. Kändes ju verkligen toppen att veta att jag som bara hade kört x2 skulle köra helt henne själv, haha. Körde i speedcart igår också, vilket också var helt nytt. En speedcart är en lättare vagn med bara ett säte. Rätt lik en sulky tror jag. 
Vi körde på milen. Första varvet körde vi bara på ett led. Andra varvet klockade vi och körde två och två i bredd. Sista varvet gjorde vi likadant på och sen körde vi hem igen. Det gick rätt bra även om Kelly var skitstark. Glad över att jag hade häst framför mig.
 
Har äntligen fått in selningen också vliket känns jättebra. Är ändå en hel del spännen som ska spännas. Svårast är det att spänna slagremmen då den ska snurras på ett speciellt sätt runt skaklarna. 
 
Längtar så sjukt mycket till nästa gång och hoppas att jag kan få köra Kelly då också. Tyvärr så är det inget nästa måndag och måndagen efter det... Dock skulle det vara något under påsklovet som jag hoppas att jag kan vara med på.
Söta Kelly.

Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0