Ponnytrav är kul!

I söndags var jag på travskolan, då tömkörde vi. Jag fick Iceland, eller Isse som han kallas. Det gick ganska bra. Han var lite större än de andra ponnyerna så det var lite svårare att svänga honom genom slalombanan. Fick sen frågan om jag ville gå upp till silverkursen istället. Såklart ville jag det så nu har jag hoppat över större delen av järnkursen och hela kopparkursen. 
 
Då jag hoppade upp till en annan kurs så var jag där igår också då det är på måndagar silverkursen är. Vi körde då och jag fick köra en shettis vid namn Kelly. Hon är miniliten och starkast i stallet enligt ledarna. Kändes ju verkligen toppen att veta att jag som bara hade kört x2 skulle köra helt henne själv, haha. Körde i speedcart igår också, vilket också var helt nytt. En speedcart är en lättare vagn med bara ett säte. Rätt lik en sulky tror jag. 
Vi körde på milen. Första varvet körde vi bara på ett led. Andra varvet klockade vi och körde två och två i bredd. Sista varvet gjorde vi likadant på och sen körde vi hem igen. Det gick rätt bra även om Kelly var skitstark. Glad över att jag hade häst framför mig.
 
Har äntligen fått in selningen också vliket känns jättebra. Är ändå en hel del spännen som ska spännas. Svårast är det att spänna slagremmen då den ska snurras på ett speciellt sätt runt skaklarna. 
 
Längtar så sjukt mycket till nästa gång och hoppas att jag kan få köra Kelly då också. Tyvärr så är det inget nästa måndag och måndagen efter det... Dock skulle det vara något under påsklovet som jag hoppas att jag kan vara med på.
Söta Kelly.

Övningskör

Jag övningskörde mycket förra veckan. Hela 5 gånger tror jag att det blev. Har till och med varit ute och kört på 70 väg och igår körde jag hela vägen hem. Skitkul är det verkligen. Lika kul är det däremot inte att få motorstopp. Skulle över en korsning igår. Hade två bilar bakom mig. Fritt att köra. Motorstopp. På med motorn igen. Släpp kopplingen långsamt. Motorstopp. Fan! Gjorde en annan tabbe också. Sväng, en bil bakom. Mitt i svängen inser jag att jag ligger på för hög växel. Hopp, skutt och hopp igen innan jag lyckades fixa mitt misstag. Inte kul då men i efterhand. Undrar hur många som skrattade åt mig? 

Helgen

I fredags var jag efter skolan ute i stallet och red Mulle. Han har i princip bara stått i ett år pga. skada, men nu har han börjat sättas igång igen. Just nu så skrittas han bara och det kommer han att gör ett tag till. Håller tummarna för att allting kommer att gå bra.
Red först lite i paddocken och det gick bra, sen så red jag också runt om paddocken vilket också gick bra, förutom att han ville sluta innan jag vilket ledde till lite tramsande i form av mini stegringar och tramp på fel håll.
 
På lördagen var jag också och red Mulle, då började jag rida utanför paddocken och det gick bra. Sen så skrittade jag ner i en av hagarna och red nån vända upp och ner för en backe. På vägen upp var han rätt pigg och ville gärna trava, så där blev det en liten balansgång mellan trav och tvärstopp. Men det gick bra och han höll sig i skritt. 
På lördag eftermiddag var jag ute en sväng på cykelklubbens mountainbike läger. Både pappa och syrran var med och var där hela helgen. Trevlig stämning där ute!
 
På söndagen var jag på Jägersro för travkurs. Jag körde inte Iceland denna gången utan istället ett annat russ som kallades Manne. Fick köra på milebanan och det gick bra. Blev dock lite "nostalgisk" av att se ascotbanan på så nära håll, kunde nästan höra ljudet av dova hovslag i sanden som man hörde när man red där. 
 
När jag hade kört ett varv på milen så fick jag öva lite på att svänga och vända pch sånt innan bland hagarna och det gick bra det också. På vägen tillbaka fick jag köra helt själv utan ledare i vagnen då hon hade hämtat två hästar i hagen och gick bakom mig med dem. Men det gick bra att kära helt själv också. När hon satte in hästarna i stallet så fick jag köra två varv runt stallshoppen också, inga problem där alls. 
 
Sen igår så var det studiedag så jag var ute en sväng i stallet och red Mulle igen.  Red först runt om hagen och då var han lite seg. Sen red jag ner i hagen och skrittade upp och ner för backen fyra gånger. Han var pigg uppför och ville hemskt gärna trava men han fick gott hålla sig i skritt. Sen skrittade jag lite till runt om paddocken och då var han pigg och framåt. Gillar lilla Mulle så mycket, han är som han är och det är det som gör honom till just Mulle. Han nafsas och fjompar sig och även om det är fel så är det så han är. 
 
 
 

RSS 2.0