Dag -1 och 1

Den 14 juni åkte vi i husbilen hemifrån för att ta oss hela vägen upp till Stockholm. Sakta men säkert tog oss framåt på E4. Efter drygt 9 timmar i bilen nådde vi äntligen Stockholm. När vi tagit reda på var Arlanda låg parkerade vi i Sigtuna. Där åt vi ravioli och såg en utter i hamnen. Smått nervös inför morgondagen gick jag och resten och familjen och la oss. 
Instagram media matildamilton - Found this small harbour where we can park the camper for the night #sigtuna
 
15 juni
Klockan ringde tidigt nästa morgon för vi träffades redan 06.20 på Arlanda. Vi checkade in vårt bagage och jag var dem enda som metalldetektorn reagerade på, vet inte vad den reagerade på men jag kom igenom iallafall. Därifrån flög vi sedan ner till Kastrup vilket kändes grymt onödigt då jag lika gärna kunde flugit därifrån från början men resten av familjen skulle ändå uppåt i landet och eftersom att jag bara flugit en gång tidigare så kändes det bäst att ta det i Stockholm där vi hade hjälp av reseledare. Efter att ha fått flytta oss från en gate till en annan då de bytade gate för flyget till Dublin så flög vi äntligen iväg mot Dublin. 
 
När vi väl kom till Dublin så fastnade jag och Kaisa (en av de som jag lärde känna mest under lägret) i passkontrollen då vi alla hade fått dela upp oss lite så vår reseledare hade redan kommit igenom. Kontrollanten tyckte att vi var lite unga för att resa själva, men efter lite pekande på reseledaren och förklaring om varför vi var där så kom vi igenom. Vi plockade upp vårt bagage och sedan åkte vi buss till ridcentret där vi fick en liten rundtur innan vi åkte hem till våra värdfamiljer. 
 
Det var två familjer i Kill och en i Rathmore. Jag bodde i en av familjerna från Kill med två tjejer från Stockholm som var vänner sedan innan. När vi kom dit fick vi toast med ost i och fruktkaka som var jättesöt (jag gillade den inte). Sen gick vi en liten sväng i Kill och passade på att gå in i affären där vi köpte chips. Hemma igen spelade vi kort och åt middag. Det blev något som var rätt likt kalopps och till det fick vi kokt potatis och mosad potatis, plus att det var potatis i grytan också (pantofflor i alla former!). Till efterätt fick vi paj. Sen hängde vi på vårt rum innan vi gick och la oss förväntansfulla inför morgondagens riding.
Instagram media matildamilton - The house we live in.
Huset vi bodde i. Fönstret på ovanvåningen på vänster sida av dörren var vårt sovrumsfönster.

Var ska jag börja...?

Nu är jag hemma på svensk mark igen. Känns bra även om jag lätt hade kunnat stanna kvar två veckor till. Det har varit ett äventyr jag aldrig kommer att glömma och varje stund har varit värd att minnas. 
 
När det kommer till att berätta om allting så är det helt stopp i hjärnan. Men vi har gjort mycket, så mycket kan jag säga, och det har varit fantasiskt kul.
Tänker börja skriva om allt så smått imorgon, men jag väntar också på bilder från en av mina rumskompisars kamera och det är kanske roligare med bilder till inläggen.
 
 
 

Irland

Egna tankar om Irland och där jag bor
- Allt innehåller så sjukt mycket socker och allt är sött. 
- Ytterdörrshandtaget är jättelitet 
- Vi har typ bara fått potatis (mosad potatis, kokt potatis och potatis i stuvning igår och lasagne med potatisklyftor idag) De gillar nog potatis här!
- De säger -ish mycket vad gäller klockan, t.ex. ten-ish.
- Bilarna kör på "fel" håll. (Så läskigt att åka på smal väg med häckar på båda sidorna och möta en stor traktor som kör mot en på "fel" sida av vägen.
- De säljer vin i mataffären
- Vitt (jättevitt) bröd verkar vara standardlunch här.
- Det finns två kranar i köket. En med vanligt kranvatten och en med dricksvatten. (Kan vara att det bara är så i familjen jag bor med.)
- Kill, byn jag bor i består typ bara av olika kvarter med helt identiska hus. RSS 2.0