Provat på monté

Så vad gör jag nuförtiden. Var ju ett tag sedan jag skrev här sist. Ska skriva om resten av Irlandsresan inom kort. Saknar btw alla jättemycket, det var verkligen två toppenveckor! 
 
Aja, förra veckan var vi uppe på Svenska Mästerskapet i mountainbike i Hestra. Amanda körde och hon var superduktig. Blev två femteplatser i de två grenarna, XCO och XCE. Sen har jag varit i stallet en hel del och i tisdags följde jag med när Honja startade i monté på Jägersro.
Syrran vinner B-finalen på SM
 
Idag var jag inne på Jägersro och provade på monté själv då det är något jag velat testa länge och det var superkul. Först så fick vi lite info om sporten och så och sen fick vi testa lite på Plastic (den motordrivna galopphästen) för att få ett hum om sitsen. Sitsen från när jag red galopp satt kvar och jag fick faktiskt beröm för den. Sedan fick vi äntligen rida. Jag var en av dem som red först. Hästen jag red hette Pysen och roligt nog så hade han (vad jag är ungefär 98% säker på) sadeln som jag hade som favoritsadel under tiden jag red galopp på MCR. Antar att de sadlarna har hamnat där. Pysen var iallafall snäll, och enligt mig rätt hög, var ju ändå en storhäst. Först så skrittade vi upp till paddocken och fick trava nått varv där. Kändes mycket i benen att stå och stiglädren var rätt korta, och när jag skriver korta så menar jag korta. När allt kändes bra så red vi upp till träningsbanorna och fick rida ett varv på milen. Gick rätt fort och en av de andra hästarna var rätt pigga och drog på rätt bra vilket ledde till att den började galoppera men jag hade inga större problem med att hålla in min häst, bara att det kändes i armarna, pust. På raksträckan på slutet så drog min häst på rätt bra men jag höll in och allt gick toppenbra. Var en trött ryttare som hoppade av sen.
 
Det var iallafall riktigt kul, lite annorlunda från hur jag minns att galoppen var, lite svårare att hitta balansen då det var en helt annan takt. Är rätt sugen på att börja rida monté och var det tillräckligt många som var intresserade så kunde det kanske bli aktuellt med en kurs. Men jag känner lite att jag först och främst vill ta licens för ponnytravet då det har gått så bra på den fronten och då jag också vill fortsätta på ridskolan så får montén ta och vänta lite till. 
Finaste Honja i tisdags. 
 

Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0