Stallet

Var som rubriken avslöjar i stallet idag :) Började med att rida fina Filiokus. Skrittade nått varv runt om paddocken innan jag red i en hage, trevligt med lite variation i form av uppförs- och nerförsbacke. Travade sen efter en stund upp genom hagen nån gång också. Filiokus var pigg, men inte så pigg att han blev stark, han gick bara på bättre framåt än vanligt. Han var dock lite nervös då vi inte brukar rida i den hagen precis. Blev nått stopp där jag behövde övertyga honom om att det inte fanns några hästätande krokodiler i gräset, men annars var det rätt lugnt.
 
Red sen Gaxe också. Började med att rida runt om paddocken istället för i den som jag brukar. Han är alltid väldigt framåt när man nyss har suttit upp. Han skrittar på som en tok och vill bara framåt. Försöker man bromsa så drar han upp huvudet för att komma undan så i början så blir det väldigt mycket att ta och ge i början med en massa halvhalter. Mjuka händer är superviktigt, annars blir det bara en dragkamp som är omöjlig att vinna. 
Efter ett tag brukar han börja lyssna och lugna ner skritten. Första gången jag red honom så tog det rätt lång tid att komma till det läget, men nu när jag vet vad som funkar och vad som inte funkar så går det fortare att få ner tempot. När jag kände att han lyssnade och att jag hade full kontroll så prövade jag rida på volter. Gick inte alls så bra då han är väldigt svår att böja och ställa. Lyckades någon gång men det var bara under någon meter som det gick. 
 
 

Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0