Stallet i söndags

I söndags så var jag på Vasaholm och hjälpte till att rida igång hästarna så smått tillsammans med andra kuliga Vasaholmsmänniskor :) 
Jag red först Goofye, en häst på 170+, alltså megastor till mina 160 cm. Tyckte att han var rätt fin att rida, lite seg kanske. I galoppen drog han dock ner huvudet och studsade till i fattningen. Någon gång tog han själv kommandot och skuttade lite åt sidan samtidigt som han drog ner huvudet, men även om jag tappade balansen lite (har fått urusel balans) så tycker jag att jag löste det rätt bra.
 
Nästa häst jag red var Sessan och av någon anledning så hade alla andra valt sina piggaste hästar just det passet så det blev "lite" kaos. Sessan var verkligen jättepigg och när vi kom fram i trav så drog hon iväg i galopp när hon fick chansen. Kan inte säga något annat än att mina armar var döda efter bara en kort stund. Blev nån avfallning (dock inte jag) innan vi skulle galoppa. I galoppen var Sessan verkligen jäkligt pigg. Så fort jag gjorde galoppskänkel så drog hon iväg i 180. "Bockade" gjorde hon också, blev helt förvånad, trodde inte ens den hästen visste vad en bockning var... Första "bockningen" löste jag snabbt och fortsatte framåt men "bockning" nummer höll på att få mig ur sadeln så utan att egentligen tänka så längde jag tyglarna så in i så att hon inte skulle kunna dra av mig och sedan när jag hade fått tillbaks balansen så tog jag upp henne igen och fortsatte framåt. 
Det var det iallafall. 
Goofey. 
 

Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0