Dag 5 av Irlandsridlägret

Det var en rätt händelserik dag så det blir mycket text och bilder.
Första lektionen red vi ut och jag red Cassie. Dock red vi bara på vägarna men vi var ändå högt uppe på kullarna. Blev mycket trav och lättsits som uppvärming för terränghoppningen på eftermiddagen. När vi red ner igen var det lite halt på asfalten och det halkades lite här och där men hästarna var nog vana vid det och löste det på egen hand. När vi kom tillbaka igen åt vi lunch, som vanligt macka, äpple och choklad. Sen sadlade vi för nästa lektion.
 
Vi red på terrängbanan för första gången vilket var jättekul. Jag hade Cassie igen. Först så skrittade vi och travade upp för fältet som den delen av banan vi var på låg på och tillslut så galopperade vi upp. Jag hade blivit lite varnad för att Cassie kunde vara lite stark men det gick bra. 
 
Sen fick vi äntligen börja hoppa lite. Först så skulle vi trava upp på en "jordvall" som de flesta hästarna sen hoppade ner för. Och direkt efter den så skulle man hoppa två små stockar. Första gången var Cassie rätt taggad och ville galoppera upp för jordvallen men jag lyckades hålla henne i trav. När vi sen "hoppade" ned för vallen så tappade jag tyglarna, så det blev lite fail. Första stocken gick också bra men jag missade den andra då jag inte förstod att vi skulle över den också. 
Andra gången gick det dock bättre, men på den sista stocken hoppade hon av lite tidigt så jag hängde inte riktigt med men aja, vi kom över. Och sen tillslut så hoppade vi upp för en trappa innan vi galopperade upp för fältet en sista gång, då skulle vi rida två och två men Cassie blev så taggad att Sam (instruktören, som var världsbäst!) tyckte att jag bara skulle rida efter de andra. Hon verkligen for iväg men det var ändå så att jag kunde kontrollera henne. Det var verkligen en superrolig lektion!
Skriver om resten av dagen i ett annat inlägg då jag känner att detta börjar bli lite väl långt...
Del två-> HÄR
Sen, kan någon kommentera något kul, eller inte så kul, jag får aldrig kommentarer....Haha

Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0