Svackor

Jag vet att ridsporten är en jäkligt tuff sport. Gör vi fel så går det inte bara ut över oss själva, det går ut över hästen också. En bra ryttare skäms över sina misstag, en dålig ryttare gör inte det. För en bra ryttare är hästen det viktigaste, spelar ingen roll vad det är för häst. Men man ska samtidigt kunna se sina starka sidor.
 
"Alla ryttare kan ha roligt åt sina misstag
men endast en bra ryttare kan samtidigt förstå sina misstag
och känna att det kanske inte var det bästa för hästen" 
 
Men ibland så hamnar man in svackor. Det enda man ser är sina misstag, man är enligt sig själv bara en usel ryttare som inte förtjänar att rida de hästarna man rider. Man gör enligt sig själv aldrig något rätt. En sådan svacka är grymt svår att komma ifrån, oftast räcker inte ens positiva kommentarer. Det bästa sättet att komma ifrån en sådan svacka är att pressa sig själv till perfektion. Man ska kunna ge allt man har så fort man sitter på hästryggen. 
Vad gör du fel? Ta reda på det och ändra på en sak i taget. Ligger skänkeln helt fel, ändra den och se till att den ligger kvar på rätt ställe innan du går över till nästa sak du tycker du gör fel. 

Sen måste du också våga fråga om hjälp. Är du inte nöjd med din eftergift över hinder, be någon kunnig person om tips. Kanske gör du helt rätt redan men du vet inte om det.

Man måste också våga göra egna förändringar. Jag var i en svacka för ett tag sedan. Det som tog mig ur den var en liten förändring. Jag höjde handen några centimeter, något som gjorde en enorm skillnad. 


Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0