Årets tävlingar

Jag kan inte säga annat än att jag är rätt nöjd med årets tävlingsresultat. Det har kanske inte varit några toppenplaceringar men allt handlar inte om att man ska vinna, långt ifrån allt. Jag lämnar hellre banan och hamnar utanför en placering och är nöjd med min prestation än lämnar banan med dagens bästa tid men är sjukt irriterad över att jag inte fick ner hälarna ordentligt eller att jag ryckteni hästens mun då det gick så fort att den hoppade av så tidigt att jag inte hängde med.
 
Jag sa så i början av året att under tävlingarna år 2014 så skulle jag inte rida för att vinna, jag skulle rida för att göra mig själv nöjd. Och det har jag lyckats med. Jag inte haft toppenresultat i år men inte har det hindrat mig från att vara sjukt nöjd över både hästens och min insats. Jag har blivit bättre på att analysera varför det gick på ett visst sätt. Varför vägrade han där? Hmm... Måste bero på att jag tog en urusel väg. Varför blev det ett stopp på trean? Hmm... Varför? Vad gjorde jag fel? Vad kan jag göra bättre nästa gång?
Men jag tänker inte bara på vad som gick fel, utan också på vad jag gjorde rätt. Jo... Jag fick en bra väg där och min sits över tvåan kändes bra. Men vad bra, då gör jag lika bra eller till och med bättre nästa gång. Det är alltid målet, att föra det jag gör bra vidare och förbättra det.
På en tävling hade mamma hört hur någon bakom henne hade sagt något i stil med att "Hon verkar har koll på vad hon håller på med," när jag red. Och det var verkligen inte en felfri runda på en toppentid det handlade om, det handlade om en runda där hästen ver grymt nervös. För mig var det bara att göra det bästa av det, ta det lugnt och göra någon volt där saker och ting gick helt åt skogen. Sådana kommentare gör mig överlycklig, det stärker mig extremt mycket, det blir ett sorts resultat på det jag gör ser okej ut. 
Så för att sammanfatta det hela: Jag är nöjd!
 Kommentarer från er

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0