Today.

Var i stallet en sväng idag. Var precis påväg att ge mig dit när moppen bestämde sig för att inte starta, så det blev att ta cykeln istället, aja får se det som extra motion. Mockade lite och ryktade Mulle, Filijokus och Gaxe. Ska till stallet imorgon igen och då ska jag rida Gaxe för andra gången. Förra gången jag red honom fick jag lära mig att han kan skritta ungefär lika fort som en ferrari med jetmotor, oavbrutet.
 
Syrran och pappa är i Danmark där syrran tränar velodromcykling. Mamma jobbar så jag blir ensam ett tag till... 
 
Blir också tandläkaren imorgon... Lite trist att jag ska dit nu under lovet, men aja... Nu kommer jag iallafall få en ny "fusktand" som förhoppningsvis kommer att vara mer bekväm än den jag har nu.  
Jag och Filijokus i somras. 
Mulle förra sommaren ^^
 

Vad gör en blogg bra?

Vad är en bra blogg enligt mig? Det finns många saker jag kollar på. 

Det som de flesta andra skriver att de kollar på är designen och headern. Men enligt mig är det inte en jätteviktig del av det hela. Det finns supermånga människor som skriver helt underbara och inspirerande inlägg men som samtidigt har noll koll på hur man fixar en snygg header och design. Sen finns det dem som kodar sjukt snygga och avancerade designer men deras inlägg är trista och ointressanta. Jag har inte stora krav på hur en bra design ska se ut förutom att den ska ha någorlunda okej färger, ett lättläst teckensnitt och en en färg på texten som man kan läsa (ljus färg på mörk bakgrund och tvärtom)

Nästa sak är presentationen, inte något som så många andra berättar att de kollar på, men för mig är en bra presentation ett bra sätt att snabbt få reda på vad det är för person som har bloggen. 
Längden på presentationen är superviktigt. Skriv inte en hel uppsats om ditt liv. Var kortfattad och skriv det som är viktigt så att läsarna snabbt får reda på lite om den som driver bloggen.
Försök också skilja dig ifrån mängden. Skriv inte bara "Hej jag är en 16 årig tjej ifrån Lund och jag har en hund osv..."
Skriv något som fångar läsarna.
"Tjolahopp och välkommen in i mitt galna liv som 16 åring med ett intresse för hundar..." 
Jag är väldigt nöjd med den presentationen jag har nu, den berättar mer än vad man kan tro om mig om man tänker efter lite. Det framgår att jag är lite kreativ som kom på att jag kunde skriva som jag gjorde, att jag är intresserad utav hästar framgår också.

Nästa sak är bloggbeskrivningen (heter det så, texten som finns under rubriken ibland)?
Slå till med något annat än:
"Satsande hoppryttare"
"Hobbyfotograf"
"Livet bakom Anna Andersson"
Något jag är svag för är citat av olika slag. Ett citat kan säga så mycket om en person.

Sist men inte minst så kommer inläggen. Först och främst: se till att ha en bra meningsuppbyggnad, få till ett sorts flyt i texten så att man inte behöver stanna upp och fundera på vad som menades med en viss mening. 
Stava ordentligt! Kan du inte stava ett ord ordentligt, kolla upp det! Samma sak gäller namn, stava rätt! 
Vad gäller bilder så lägg absolut inte in gigantiska och supermånga bilder, det tar så lång tid att ladda sidan då. Ha koll på hur breda bilder du kan ha med din design, ser så grymt tråkigt ut när bilder är för breda för designen och hamnar utanför inläggsspalten. 
Lägg absolut inte ut alla bilder du har tagit under ett tillfälle, är så ointresserat att behöva se femtioelva bilder på samma häst där den ända skillnaden på bilderna är att hästen står olika. Lägg istället bara upp de bilder som du är nöjd med. Gör du så sparar du också massor av bilder till senare. 


Men nu ska jag sova, godnatt.


Le födelsedag igår

Nu är jag 16 år! Tjoho! Igår morse så väcktes jag som vanligt på födelsedagar av skönsång och prsenter :)
Fick ett nytt pennskrin av syrran (mitt gamla försvann spårlöst efter att vi hade varit ute med husbilen...) Jag fick också en GoPro kamera, yay! Vänta er häftiga hopptävlings filmer till våren. Provade den redan igår när jag var ute och cyklade en sväng. 
Lyckades till och med ramla lite sådär lagom klumpigt, så kan det gå XD. 
Nu väntar bio med Julia ifrån stallet, tjoho. Drar till bussen om 30 min, ungefär. Maze Runner blir det, vet inget om den och har inte läst boken, men vad jag har hört så är den bra. Men nu får jag nog gå och göra mig iordning. 

RSS 2.0