Trav på galoppen

Red Wonder Girl idag, på ascotten. Först så gick Mikado och Popeye på banan och efter ett tag gick jag och Corre på. Efter 200 meter fattar vi galopp och Wonder bockar lite försiktigt. När hon lugnat ner sig igen fattar jag galopp igen, efter en bra bit flyger hon upp i ett sånt jäkla bocksprång och lilla jag flyger som en vante över huvudet på henne. Reser mig upp och ser hur hon galopperar vidare, yay!

Vad fasiken ska jag göra nu då? Jag har två alternativ. 1) Fortsätta gå och hoppas på att hon stannar så att jag kan få tag på henne. 2) Vända tillbaka till början på banan. Jag väljer alternativ 1 men efter ett tag upptäcker jag hur dum jag hade varit, Wonder bara springer vidare men så ser jag hur hon plötsligt har stannat och verkar bli infångad av Anny och Corre. Just då kommer en travare förbi mig och kusken undrar om jag hade flugit av och om jag ville ha skjuts. Så jag hoppar upp på sidan av vagnen och får åka med till platsen där Wonder är infångad. Jahapp vad gör vi nu då? Som tur var kom Camilla just då och kastade upp oss och så red vi tillbaks.

Snacka om att det finns trevliga och snälla människor. Fast jag kan säga att jag gärna hade slått mig lite eller nått så att jag inte hade behövt bry mig om vad Wonder gjorde för lite pinsamt var det.

Usch, känner att jag överger bloggen....

Har ju börjat blogga på jockeymupparna.blogg.se med en kompis och då är det ju ridningen som den handlar om i största del. Så jag kommer för det mesta bara att använda denna bloggen för bilder. Men har jag lust och tid lovar jag att berätta om ridningen här också :)

Galoppen idag

Idag red jag Wonder Girl, blev först lite besviken när jag blev tilldelad henne för hon brukar vara sjukt seg inomhus. Hon var rätt seg i början av lektionen, men sen... Hon började galoppera så fort jag bad henne om det så när vi hade galopperat en stund kortade jag stiglädrena en hel del, så jag red rätt kort, men jag kan rida kortare, det gör jag nästa gång XD Sen skulle vi stå upp både i trav och galopp i typ fem-sex varv i varje varv, en långsida i galopp och en i trav, och vi fick inte sätta oss ner en ända gång och det klarade jag väldigt bra, nuddade bara sadeln ett fåtal gånger när vi fattade galopp. Väldigt bra lektion förutom då att hon var seg i början. Sen så hoppade hon till för att hon blev rädd för något, men jag tycker det är rätt kul när hästarn är sådär för då får man ju en jäklig balans.

Imorgon är det skola, skola för första gången på tre veckor :( usch, är verkligen inte sugen på det... men bara två veckor och sen påsklov :).

RSS 2.0